torsdag 1 mars 2012

Skeptiska föräldrar och tävling?

Måndasgmorgonen kom och jag, Jonathan och Andreas gav oss iväg från Bergsgården strax före klockan 06:00, en timme senare så var vi framme vid vår destination. Vädret var underbart, blå himmel, minusgrader och blanka isar. Det skulle ändras drastiskt senare under dagen, men tar det senare. Vi började sätta ut spöna, 18 stycken till antalet skulle placeras ut på strategiskt valda platser runt ett grund. Med en trögborrad borr så tar det sin lilla tid, men två timmar senare så var alla spön placerade vid varsitt hål och riggade med både levande och dött bete. När klockan närmade sig tio så kom då äntligen dagens första hugg, Jonathan får äran att ta dagens första gädda, en liten gynnare på runt två kilo. Efter snabb avkrokning så fick den simma vidare, när vi riggat om så ljuder en pingla nånstans. Andreas tur den här gången, ingen jätte den här gången heller. Men Andreas första ismetade gädda i hans fiskekarriär, Grattis. Efter det så tar Jonathan ytterligare två mindre gäddor inom en kort tidsperiod, fyra hugg, fyra gäddor på en timme. Kanske blir en bra dag det här, och kanske kan det äntligen kliva på en större madam.
Då kommer snön och blåsten som från ingenstans, det vräker ner snö och fisket dör totalt. I fem timmar snöar det och landskapet förändras helt och hållet, det blir två gäddor till framåt eftermiddagen men alla stöpta i princip samma form som dom tidigare landade. 

När klockan närmar sig 17 så ger vi upp och börjar plocka ihop och bege oss hemöver med en revanschlust som börjar bli irriterande att bära på, varför kommer det inte upp nån större gädda? Finns egentiligen bara en sak att göra, fortsätta att nöta och tro på det man gör. Tillslut kliver det på en större gädda.


Imorgon är det dags igen, vi ska ut med skolan och ismeta. Väderprognoserna lovar sol och plusgrader, skönt. Direkt efter morgondagens fiske så beger jag mig till Linghed för första gången på 1,5 månad för en helg med fiske såklart. Lördag blir farsan och morsan med ut, dom har inte officiellt utmanat mig på fisketävling. Men känns som det blir så, jag med ismete och dom med traditionellt angling. Tycker det låter på farsan som han är skeptiskt till det lite mer moderna ismetet, hoppas kunna övertyga honom. Hur som helst ska det bli skönt att komma hem och fiska och träffa familjen igen.



2 kommentarer:

  1. Flera 7-8kilos gäddor har den här veckan tagits på angel i sundet mellan Lingheds sågverk och minkön. Bara ett tips.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De va inte dåligt, tror ja provar svarten på lördag, sen får vi se vart det blir på söndag...

      Radera