onsdag 11 september 2013

Skämskudde

- Antar att de e 10kg garanti?
- Iallafall 100 klubb garanti
- Okey, Göttmos

Denna SMS konversation får inleda detta blogginlägg.

Vi har nu kommit till helgen innan midsommar, och det var dags för stortag hemma i byn. Klasskamrater från Forshagaakademin skulle komma på besök. Jag skulle ta med Nessöh och Andreas på gäddfiske och Emilie skulle ta med Fernau på öringjakt i flytring. Jag lovade 100 + fiskar åt alla håll efter Victors fångst helgen innan, hybris! En fisk på över metern skulle vi ta med förbundna ögon.

Gänget anlände på fredagkväll och skulle stanna till söndag. Vi packade en helvetes massa grejer i bilar och drog mot skogs, med tanke på att vi inte hade sett varandra på ett tag så hade vi en del att prata om.
Fiskehelgen fick en härlig start med mycket skönt snack, härligt väder, en del förtärande av alkohol och ytterligare skönt snack.



Vi börjar spåna på att införa en fisketävling till morgondagen, problemet var bara. Hur stor måste en öring vara för att motsvara en 100+ gädda. Hybris! Vi försöker komma överens om ett regelsystem men vi går bet, det får helt enkelt bli så att flest fiskar vinner. Oavsett storlek eller metod. Äran står på spel!

När klockan närmar sig 02:00 så inser vi att det kanske är dags att krypa till kojs om vi ska orka med en dag på sjön. Eller så var det för att vi började bli lite för förfriskade och helt enkelt somnade, minns inte riktigt. Men först så gick jag ner till sjön för att fota lite, en trolsk dimma har letat sig in över den spegelblanka sjön och eftersom vi nästan har midsommar så är det ljust trots att klockan slagit över två.







Morgonen efter så ångrar man som vanligt den där sista ölen eller sista glaset med vin. Torr i munnen, huvudvärk, lite lätt illamående. Eller ja, räcker med att säga att sängen lockade en del trots att det stod fiske på schemat.

Jag, Nessöh och Andreas tacklade för flötestrolling och Emilie och Fernau drog på sig vadarna och drog iväg till vatten mer anpassade för fiske med torrfluga.

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det fiske som vi hade, ska försöka göra det med så få ord som möjligt. För det är omöjligt för vilken skribent som helst att få de timmar vi hade på sjön att låta intressant. Räcker det?

Vi hade helt enkelt uselt fiske.



Vi hade i alla fall tur med vädret!



Vi klev iland hungriga, törstiga och besvikna. Jag kunde bara beklaga och försöka be om ursäkt för att sjön visat sig från sin sämsta sida. Åter till SMS konversationen i början av inlägget, skämskudde på de meddelandena!


Helgen avslutades med diverse drycker, mycket skratt och en grym soluppgång!







Tack för mig!

Over and out

Vi får se vad nästa inlägg handlar om









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar